Het project "Forêts Corsica Ferries",
in Corsica en Peru

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan het "Forêts Corsica Ferries"-programma, voor het behoud van bossen en biodiversiteit.
Met 1 € kunnen we de boomkwekerij, het transport en het planten van een boom door kleinschalige producenten in Amazonië en Corsica financieren. Wij verbinden ons ertoe om het verbruik van brandstof en koelmiddelen zoveel mogelijk te verminderen op onze schepen.

Wij verbinden ons ertoe het aantal bomen te planten dat overeenkomt met uw bijdragen voor de twee projecten die deel uitmaken van ons programma "Forêts Corsica Ferries".

De agrobosbouw-projecten in Corsica:
Door opnieuw bomen te planten op boerderijen, kan men de droogte en de winderosie bestrijden, de biodiversiteit beschermen en de bodemkwaliteit verbeteren.
Dit is een baanbrekend initiatief op het eiland, dat reageert op de lokale klimaatuitdagingen.

Vijf producenten worden ondersteund in het kader van het "Forêts Corsica Ferries"-project.
Dankzij uw bijdragen, helpen de geplante bomen, aromatische planten en struiken om de kwaliteit van de bodem te verbeteren en de boerderijen te beschermen tegen de soms extreme klimatologische omstandigheden.

Het project in Amazonië:
Het Jubilacion Segura-project, is in het San Martin Biosphere Reserve gelegen in Peru
, waar het Andesgebergte het Amazone-regenwoud ontmoet, ten noordoosten van Lima.
Deze regio die tegelijkertijd een tropisch bos en een gematigd tropisch bos herbergt, vormt een belangrijke natuurlijke hulpbron voor de rest van het Amazonebekken, en is een erkend biodivers gebied (Ecosysteem van de Peruaanse « Yungas »).
San Martin is de regio van Peru die het meest wordt getroffen door ontbossing. Na decennia van cocateelt en niet-duurzame landbouwpraktijken (zoals brandlandbouw), lijden de bodems van de regio onder een ernstige vermindering van de productiviteit en nemen de ecosysteemdiensten significant af.
"Forêts Corsica Ferries" steunt het Jubilacion Segura-project sinds 2012. De belangrijkste doelstellingen zijn het regenereren van aangetaste ecosystemen via herbebossing en het ontwikkelen van boslandbouwsystemen, het verbeteren van het levensonderhoud van boeren, en het versterken van de gemeenschap.

De milieuvoetafdruk verkleinen,
onze verbintenissen

Wij probreren steeds onze activiteit uit te voeren met respect voor het milieu. In de praktijk betekent dit:
- het opleiden van onze bemanningsleden om het milieu te respecteren met diepgaande inspanningen om het brandstofverbruik van de schepen zoveel mogelijk te verminderen: gebruik van siliconenverf, navigatie hulpsysteem, optimale snelheidsberekening van het schip, beter motoronderhoud ...
- de geleidelijke afschaffing van plastic voor éénmalig gebruik aan boord van de schepen, enkele voorbeelden: in de bars en restaurants werden de wergwerpbekers voor koude dranken vervangen door, PLA bekers (biologisch afbreekbaar en composteerbaar materiaal), die voor de warme dranken werden vervangen door organisch composteerbare kartonnen bekers.
Plastic rietjes zijn vervangen door biologisch afbreekbare en composteerbare rietjes.
Plastic borden werden vervangen door milieuvriendelijke borden gemaakt uit biologisch afbreekbare en composteerbare suikerriet cellulose.
In de hutten, werden de wegwerpcosmetica (douchegel en zeep) vervangen door zeepdispensers.
- naleving van het « Charte Bleue d'Armateurs de France » waarvan één van de verplichtingen, de bescherming van het mariene milieu en de kust is.
Voor de strijd tegen de opwarming van de aarde, en in een logica van vooruitgang, houden wij rekening met de koolstofbenadering van onze activiteit.

- Verbintenis van onze Maatschappij in een charter om de impact op het milieu te verminderen met de doelstelling om het brandstofverbruik te verminderen op de belangrijkste overvaarten.
- Verbintenis van onze Maatschappij voor het bosbehoud in Corsica en Peru door het planten van bomen.
- Continu informatie en communicatie aan boord van onze schepen om passagiers, bemanningsleden en partners van de Maatschappij te sensibiliseren.